МЕНЮ
КОЛИЧКА

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА И ВРЪЩАНЕ НА АРТИКУЛИ

 Условия за доставка и връщане


Доставка на поръчките
Доставка на продукти закупени от www.7dmx.com се извършва на територията на цялата страна с куриерски фирми Econt и Speedy до офис на куриера или до вратата на посочения от получателя адрес. За целта получателят следва да посочи точен адрес – град, квартал, улица, номер/блок, етаж. Номер на апартамент или офис, до който продуктите следва да бъдат доставени в полето за адреса по време на поръчка от www.7dmx.com или в съответното поле при регистрация на потребител. 

Клиентът използва услугите на доставчиците, посочен от www.7dmx.com, без опция да избере трета фирма за доставка.


Връщане на закупен артикул/стока

Връщане и замяна на артикул закупен от онлайн магазина на 7dmx става в 14 дневен срок от получаването му. Разходите за връщане към доставчика ( 7dmx ) се поемат от клиента!

*Не могат да се връщат артикули/стоки с нарушена, липсваща или разкъсана опаковка, както и такива (облекла, каски, ботуши, ръкавици...) които имат следи от употреба, захабени или е нарушена целостта им.


Каква е цената на доставката?
Цената на доставката при поръчка от www.7dmx.com на стойност под 99,00 ( деветдесет и девет ) лв. (с ДДС) ще е 5,00 лв. 

Цената на доставката, когато има такава, ще е видна след като желания продукт(-и) се поставят в количката и след указването на адрес на доставка.

*За доставка на гуми се начислява сума от 5,00 лв за брой и се изпращат само до офис на куриерска фирма! 


Безплатна доставка за поръчки над 99,00 лв.

Можете да изберете датата на доставка по един от следните начини:
1.    Можете да поръчате доставка до най-близкия офис на Econt и Speedy и да вземете пратката в удобно за вас време.
2.    При пристигане на пратката в местния офис на Econt или Speedy при разпределянето ѝ на куриер, ще получите SMS с номер на товарителница.

Кога ще се извърши доставката?
Можете да следите във Вашия профил статуса на поръчката. Също така ще получите e-mail на посочената електронна поща  за “Вашата поръчка с №.... е изпратена” в който ще имате на разположение номера на товарителницата, с която ще бъде доставена пратката. С този номер можете да проследите пратката в страницата на Econt и Speedy.
Направените поръчки се доставят до 3 работни дни след обработка на поръчката, освен ако наш служител не се свърже с Вас и не Ви информира друго. Изключение правят малките населени места, в които няма офис на една от двете куриерски фирми и за които доставките са съобразени с графика на куриера.


Обработка на поръчките

Поръчки, направени след 14:00 часа се обслужват на следващия работен ден. Доставки в извън работно време, през уикенда или по време на официални празници се обслужват на първия работен ден.
Когато поръчаният от Вас продукт не е наличен на склад, ние ще ви уведомим за това.
* www.7dmx.com запазва правото си за промени по наличността на артикулите, дори да не е навременно отбелязано на сайта.


Фискални бележки и спазване на българското законодателство при плащане

Плащането при наложен платеж е чрез Пощенски паричен превод. В този случай не се издава касова бележка. Законово основание за това е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно текста в наредбата, не се издава Фискална касова бележка, когато плащането се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, каквито са Econt и Speedy.
Клиентът запазва фискалния документ, който замества касовата бележка като доказателство за извършеното плащане.
Минаха няколко дни, а още не съм получил/получила доставката, защо?
При подобни проблеми, незабавно се свържете с нас! Ние ще предприемем необходимите мерки за да решим проблема незабавно.
Всички пратки, предавани за превоз с куриерите са подходящо и сигурно опаковани.
В случай на чупливи пратки, куриерът е уведомен допълнително и на пакета е отбелязано това обстоятелство.